Om Arusha 2018: Søndag 11. mars

Denne bloggposten er en del av en serie tekster om mine inntrykk fra KVs misjonskonferanse i Arusha 8.-13. mars 2018. Ettersom akkurat denne teksten er en rapport fra bare én enkelt dag på konferansen, anbefaler jeg at du først leser de andre tekstene i serien som kontekst, i hvert fall denne som gir et overblikk over alle konferansedagene samlet.

***

Lørdagskvelden hadde vi African Evening som siste programpost, og søndagen fortsatte på sett og vis i samme leia. Dagen var satt av til besøk i lokale menigheter i og rundt Arusha. Jeg var med en gruppe som besøkte Roho Mtakatifu Ngarenaro katolske menighet i Arusha by. Det ble en ordentlig fin dag.

Jeg liker katolske messer. Jeg kjenner den igjen, uansett språk og sted, og jeg kunne følge med underveis og visste hvor vi var i liturgien til enhver tid, selv om jeg ikke kan swahili. Vi som var gjester deltok også i nattverden, og opplevde en svært inkluderende prest som overså tegnet om velsignelse og gikk for full inkludering i nattverdfellesskapet i stedet. Vi opplevde også å se nonner som betjente egne nattverdstasjoner og delte ut nattverden uten prest eller diakon. En inkluderende sakramentalitet, med andre ord. Resten av dagen inneholdt besøk i menighetens sub-parish i en annen bydel; lunsj i prestegården like ved kirka samt omvisning på menighetens skolesenter.

Messen begynte klokka 7 om morgenen, noe som betydde avreise klokka 6. I Roho Mtakatifu Ngarenaro feirer de fem messer hver søndag, samt tre i den nyplantede menigheten. Vi hadde ikke akkurat så mye å lære dem, kan en vel si, men desto flere impulser å ta med oss hjem.

(De fleste bildene i bildemontasjen over er tatt av Berit Hagen Agøy)

Konferansefolk

Denne dagen ble jeg kjent med Mitchell Anderson fra Canada. Han har urfolksbakgrunn og er i tillegg skeiv, så der var det mye minoritetskompetanse i en og samme person. Mitchell var midt i presteutdannelsen, og vi hadde mye å snakke om hva gjaldt prestetjeneste i distriktsmenigheter i berøring med uforlksteologi. Om vi kommer til å møtes igjen vet jeg ikke, men vi følger i hvert fall hverandre på Instagram.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: