Om å være på reise

Med Kirkens Nødhjelp i Det hellige land (del 1).

2014-11-18 13.39.43-1

Tenn lys!
To lys skal skinne
for kjærlighet og tro,
for dem som viser omsorg
og alltid bygger bro.
Må fanger få sin frihet
og flyktninger et hjem.
Tenn lys for dem som gråter
og dem som trøster dem.

(Eyvind Skeie 1988; Salmebok 2013 25:2)

Mellom 17. og 24. november 2014 var jeg på studietur. Sammen med en gruppe ansatte og frivillige tilknyttet Kirkens Nødhjelp fikk jeg være med på en ukes rundreise i Israel og Palestina. Målet med turen var todelt: Dels å se de hellige stedene, dels å besøke Kirkens Nødhjelps partnere i de palestinske selvstyreområdene.

For meg var dette aller første gang jeg var i Det hellige land. Det var en stor opplevlse og en tur med mange sterke inntrykk. Sammen med de ti andre i gruppa gjennomlevde jeg dager med latter og sang og spennende diskusjoner, men også gråt og fortvilelse over mye av det vi så og hørte. Svært mye.

Det har tatt tid å fordøye inntrykkene. Inngangen til desember er dessuten en nokså hektisk tid for en prest, særlig når presten i tillegg er engasjert i Teaterlaget og leder orkesteret i den lokale Putti Plutti Pott-oppsetningen. Men nå begynner jeg å bli klar til å dele av det jeg har sett og hørt.

Jeg har valgt å la andre vers av Eyvind Skeies adventssalme få danne inngang til denne innledningsposten. I år har vi sunget denne ved kjøkkenbordet hjemme når vi har tent adventslysene, og da har tankene mine gått til Kirkens Nødhjelp og til deres mange samarbeidspartnere verden over. De viser omsorg, de bygger bro, de trøster dem som gråter og de kjemper for flyktninger og for hjemløse. Jeg er heldig som fikk være med KN på tur, og jeg er heldig som bor i et av verdens aller fredeligste hjørner. Når jeg de kommende dagene vil blogge noen inntrykk fra turen er det nettopp i takknemlighet jeg gjør dette, til KN som inviterte meg med, til de flotte menneskene jeg reiste sammen med og til alle de menneskene jeg fikk møte og dele liv med.

Jerusalem og Israel og Palestina og Gaza har alle dukket opp her på bloggen tidligere, i ulike sammenhenger og på ulike måter. Og det har vel vært temmelig tydelig at jeg ikke nettopp var noen kristensionist før jeg reiste. Det vitner for eksempel denne bloggposten om. Spørsmålet om hvor jeg står etter å ha besøkt området en hektisk uke vil bli besvart i løpet av de kommende bloggpostene. Du er velkommen til å bli med på reisen.

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: