Om en overraskelse

Kragerø Bedehus i går kveld: Jeg var invitert for å tale på kveldsmøtet E18. Bedehuset i Løkkebakken er et godt sted å være; jeg hadde gledet meg til å være der. Kormix fra Kragerø Frikirke sang, de kunne sakene sine, det var absolutt ålreit å høre på. Svigermor er flink til å lede, det beviste hun nok en gang i går. Opplegget var gjenomtenkt og solid. Lyd, lys og storskjermproduksjon var balansert og behagelig. Jeg stilte godt forberedt, sa det jeg hadde tenkt å si og satte meg når jeg hadde sagt det.

Så tok møtet fyr.

Det er det som er så fantastisk med Kragerø Bedehus: Plutselig kan det vandre inn en kristen-musiker-kjendis, sånn mer eller mindre uanmeldt. Når den lokale bedehusforeningen har arrangert Skjærgårdsgospel i mange, mange år har man en del kontakter. I går kunne derfor pianisten annonsere etter talen at Nå dropper vi den oppsatte allsangen, og så ber vi Per-Erik Hallin, som kom inn døra for et kvarter siden, om ikke han kan ta en låt eller to.

Og så gjorde han det. Én mann, pianoet og en mikrofon. To rolige låter. Men for en intensitet, for et pianospill og for en deilig varme som spredte seg i hjertet mens jeg lyttet!

Dette blir en bra høstferie.

6 svar til “Om en overraskelse”

  1. Vi var så heldige å ha konsert med Per Erik Hallin igår – en magisk stund som henger i ennå! God høstferie 🙂 Hilsen Hanne på Nøtterøy

  2. Nå til noe helt annet: I dag har jeg meldt meg inn i kirka di, Harald. Jippi! Alt som mangler nå, er å flytte til Røros. Det er litt verre, er jeg redd.

  3. Det må jeg si! 😀 Overraskelse, ja, absolutt! Røros eller ikke: Jeg leser gjerne noe om motivasjonen, enten her eller på bloggen din. Dette var hyggelig! Nå ble jeg glad, jeg!

    Snør det, forresten?

    Er det ment som en motvekt til det Dagbladet har skrevet litt om i det siste, kanskje, nemlig den lille men jevne strømmen av intellektuelle til Den katolske kirke? 😉

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s