Om biskoper og mordere

I serien Finn 12 feil ved biskop Kvarme har avisene de siste dagene opplyst oss om at bispen og hans frue har spist middag med to mennesker som godtfolk flest anser for å være særs grove syndere, nemlig det trippeldrapsdømte ekteparet Orderud. Dette har tydeligvis falt mange tungt for brystet; enkelte har gitt uttrykk for at det å nekte homofile partnere prestejobb samtidig som man dinerer med drapsdømte kvalifiserer til finalerunden i norgesmesterskap i dobbeltmoral. Ingjerd Kvarme er kriminolog og har lenge vært engasjert i Veronica og Per Orderuds sak – hun mener de to er uskyldig dømt. Det har hun selvsagt full rett til å mene. Hva hennes mann (som ikke er kriminolog, ei heller kriminell) mener om saken, se, det vet jeg ikke.

Hylekoret mot Oslo-biskop Kvarme begynner å nå farlig mange decibel nå. Hva om han hadde nektet å spise middag med Veronica og Per og så hadde informert Dagbladet om sin beslutning – hadde det gjort ham mer populær, tro? Linken til den pågående homofilisamtalen (eller krangelen om du vil) i kirka er også i overkant søkt. Jeg har ikke registrert at Ole Christian Kvarme har nektet å spise middag med en eneste homofil, enten han eller hun har søkt prestejobb eller ikke, og jeg har ikke sett noe sted at han har tilbudt Per eller Veronica Orderud noen vigslet stilling i Oslo bispedømme heller.

– Han er en utrolig sympatisk fyr. Helt feil framstilt i media. Der har vi noe felles, sier Veronica Orderud om biskopen til Magasinet Dagbladet. Jeg tror ikke man trenger å være enig i biskopens håndtering av de siste tiders homostorm i Oslokirken for å se at hun har et poeng.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

%d bloggere liker dette: